VaihtoautotNauris.fiReseptitHoroskooppiTV-ohjelmatBlogitTietovisat

Sanan väittää käännös suomi-englanti

 • allege
  He cannot allege that he was unaware of what he was doing. Hän ei voi väittää, että hän ei ollut tietoinen siitä, mitä teki. It is a mockery for the government to allege it has everything under control. On pilkkaa, jos hallitus väittää kaiken olevan hallinnassa. They allege that the firebreak or pre-emptive culling was legal - again, not true. Hallitus väittää, että rajoituslinja tai ennalta ehkäisevät teurastukset olivat laillisia, mutta tämäkin väittämä on väärä.
 • assert
  us
  How can such an idea be asserted? Miten kukaan voi väittää tuollaista? The Iranian regime asserted that respect for human rights is guaranteed there. Iranin hallinto väittää, että ihmisoikeuksien kunnioittaminen taataan maassa. The US asserts in front of the WTO that all Internet betting is forbidden there, but that is not true. Yhdysvallat väittää WTO:ssa, että kaikki online-vedonlyönti on kiellettyä sen alueella, mutta tämä ei ole totta.
 • acclaim
 • allegedly
  He allegedly claims to have met David Cameron and persuaded the Department of Health to consider his proposal for an NHS voucher scheme. Syytösten mukaan hän väittää tavanneensa David Cameronin ja taivutelleensa terveysministeriön harkitsemaan hänen ehdotustaan julkisen terveydenhuollon palvelusetelijärjestelmästä. The suspect was allegedly involved in the robbery, but his alibi placed him in another state at the time.The game is allegedly exciting.
 • argue
  us
  It is wrongly argued that jobs will be lost. On väärin väittää, että työpaikkoja menetetään. It is wrongly argued that jobs might be lost. On väärin väittää, että työpaikkoja voidaan menettää. Not that I wish to argue with it; on the contrary. En halua todellakaan väittää sitä vastaan.
 • claim
  us
  They claim they need more time. Yhdysvallat väittää tarvitsevansa enemmän aikaa. Mr Orbán claims to be a democrat. Pääministeri Orbán väittää olevansa demokraatti. When Mr Orbán claims in this House ... Kun pääministeri Orbán väittää Euroopan parlamentissa...
 • imply
  us
  You should not try to imply that such summits would no longer happen. Teidän ei pidä väittää, ettei huippukokouksia enää järjestettäisi. I am not implying anything about any Member State, this is simply an observation. En halua nyt väittää mitään mistään yksittäisestä jäsenvaltiosta, tämä on vain havainto. The proposition that "all dogs are mammals" implies that my dog is a mammal
 • maintain
  us
  There are good grounds for maintaining the opposite. Hyvin perustein voidaan väittää päinvastaista. Whoever maintains that elephants are in a strong position is mistaken. Jos joku väittää, että norsuilla on vankka asema, hän erehtyy. Nor can we maintain that the relevant health checks were not carried out. Emme voi myöskään väittää, ettei terveystarkastuksia olisi tehty.
 • predicate
  In "The dog barked very loudly", the subject is "the dog" and the predicate is "barked very loudlyA nullary predicate is a propositionA predicate is either valid, satisfiable, or unsatisfiable
 • affirm
  us
  Mrs Hautala affirms that it is technically feasible. Rouva Hautala väittää, että se on teknisesti toteutettavissa. We cannot affirm that one sole organisation represents all of Europe' s women. Emme voi väittää, että yksi ainoa järjestö edustaisi kaikkia Euroopan naisia. She affirmed that she would go when I asked her.
 • aver
 • avouch
 • contend
  Some people might contend that I have not, but I think I have. Jotkut saattavat väittää, että ei, mutta itse uskon, että olen oppinut paljon. Can we seriously contend that this is an adjustment to globalisation? Voimmeko me vakavasti väittää, että tämä on globalisaatioon mukautumista? The FPÖ contends that if one reads their literature and their programme, there is much in it that one could share. FPÖ väittää, että jos sen kirjallisuutta ja ohjelmaa lukee, sieltä löytyy paljon sellaista, mistä olemme samaa mieltä.
 • insist
  us
  – Allow me to insist, Commissioner. – Arvoisa komission jäsen, sallinette minun väittää toisin. The DG AGRI insisted that it knew nothing and that winegrowers were happy. Maatalouden pääosasto väittää, ettei se ole tiennyt mitään ja että viininviljelijät olivat tyytyväisiä. Meanwhile, the vast majority of non-users insist that they do not need it, or are simply not interested. Samaan aikaan se enemmistö, joka ei käytä Internetiä, väittää, ettei tarvitse Internetiä tai ettei vain yksinkertaisesti ole kiinnostunut siitä.
 • profess
  This is unacceptable, certainly if Europe professes to be a Community of values. Tätä on mahdotonta hyväksyä, etenkin, jos Eurooppa myös väittää olevansa arvojen yhteisö. The agricultural sector - and this does not just apply to Austria - professes to observe the principles of food safety, traceability and hygiene. Maatalousala - eikä tämä koske vain Itävaltaa - väittää valvovansa elintarvikkeiden turvallisuutta, jäljitettävyyttä ja hygieniaa koskevien periaatteiden noudattamista. It is the responsibility of the European Parliament to point out to a modern Turkish State that professes to be on the road to democracy that it has a duty to remember. Euroopan parlamentin vastuulla on osoittaa nykyaikaiselle Turkin valtiolle, joka väittää olevansa matkalla kohti demokratiaa, että sillä on velvollisuus muistaa.
 • purport
  Mr President, that is my point: it should not purport to be an official magazine and should not carry the masthead or purport to represent the views of this House. Arvoisa puhemies, tämä on asiani ydin: sen ei tulisi väittää olevansa virallinen lehti, eikä sen pitäisi käyttää kyseistä nimeä tai väittää edustavansa parlamentin mielipiteitä. To my great regret, neither of the two ministers appointed by my own party, which purports to do a great deal for women, is a woman. Olen hyvin pettynyt siihen, että vaikka oma puolueeni väittää toimivansa naisten hyväksi, kumpikaan sen nimittämistä ministereistä ei ole nainen. There cannot be a discrimination hierarchy. A Europe that tolerates any kind of discrimination cannot purport to be an example to anyone. Syrjintähierarkiaa ei saa olla olemassa.Eurooppa, jossa hyväksytään minkäänlaista syrjintää, ei voi väittää olevansa esimerkiksi muille.
 • rumor (Am.), rumour (Br.)
 • To claim, contend, assert, argue; to allege.

Sanan väittää määritelmät

Esimerkit

 • Väitti kivenkovaan, että ei tiedä asiasta mitään.
 • En minä sitä tehnyt. -En ole väittänytkään, että teit.
 • Älä viitsi aina väittää vastaan!
 • En voi väittää vastaan siinä, että hän olisi luotettava
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2019 Ilmainen Sanakirja