TV-ohjelmatHoroskooppiViihdeBlogitTietovisatVaihtoautotReseptit

Sanan imperative käännös englanti-suomi

 • imperatiiviUnkarin kielessä on yksikön ensimmäisen persoonan imperatiivimuoto, mutta suomessa sellaista ei ole.”Kudo” on kutoa-verbin imperatiivin yksikön toisen persoonan preesens.Monet ujostelevat käyttää suomen kielen aktiivin monikon ensimmäisen persoonan imperatiivimuotoa lähtekäämme ja korvaavat sen passiivimuodolla lähdetään.
 • imperatiivinenimperatiivinen mandaatti = pakko pitää vaalilupauksensaimperatiivinen ohjelmointikieli
 • käskytapa
 • pakkoMeillä on moraalinen ja juridinen pakko ryhtyä asiassa toimiin. There is in this case both a moral and a legal imperative for action. Kuten Martine Roure totesi, meillä on siihen velvollisuus ja moraalinen pakko. We have a duty and, as Martine Roure said, a moral imperative to do so. On aivan pakko tehdä jotain tällaista, mutta tähän mennessä kukaan ei ole vielä hyväksynyt ehdotustamme. It is imperative that such a scheme is set up, but hitherto no one has taken up our proposal.
 • pakollinenViimeinen pakollinen seikka on se, että pienten tukahtuminen on estettävä. The last imperative is to prevent small businesses being eliminated. Lissabonin sopimuksella annetaan kansalaisten kanssa käytävälle vuoropuhelulle pakollinen asema. The Lisbon Treaty accords dialogue with citizens the status of an imperative. Äänestin tämän mietinnön puolesta, koska siinä ehdotetaan mielenkiintoisia keinoja, joilla näiden välineiden johdonmukaisuuden lisäämistä koskeva pakollinen tavoite voidaan saavuttaa. I voted in favour of this report because it proposes interesting ways of achieving the imperative objective of increasing consistency between these devices.
 • pakollinen juttu
 • pakottava
 • välttämätönLisäksi WTO:n uudistaminen on kiireellinen ja välttämätön asia. In addition, reform of the WTO is urgent and imperative. kirjallinen. - (PT) EU:n maahanmuuttoa koskeva yhteinen lähestymistapa on välttämätön. A common approach on immigration in the EU is imperative. Yhteen sovitettu lähestymistapa on siis välttämätön sisäisistä syistä. So there is an internal imperative for a coordinated approach.

Sanan imperative määritelmät

Synonyymit

Esimerkit

 • It is imperative that you come here right now
 • imperative orders
 • The verbs in sentences like "Do it!" and "Say what you like!" are in the imperative
 • Visiting Berlin is an imperative

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja