ReseptitViihdeTietovisatTV-ohjelmatBlogitHoroskooppiVaihtoautot

Sanan note käännös englanti-suomi

 • nuottip
 • huomio
  Meidän on annettava tilintarkastajien lausumalle sen ansaitsema huomio. We must take note of this auditors' opinion. Tähän Euroopan unionin tuottamaan erityiseen arvoon on kiinnitettävä sen ansaitsema huomio. Due note should be taken of this particular value conferred by the Union. Eräs huomio aluksi on tietenkin se, miten pitkälle Eurooppa on päässyt näin lyhyessä ajassa, toisin sanoen optimistinen huomautus. One initial observation is of course how far Europe has come in so little time, in other words a note of optimism.
 • merkitä muistiin
  Voisitteko merkitä muistiin, että äänestin puolesta? Please will you note that I voted in favour?
 • merkki
  Mielestäni tämä on hyvä tilaisuus sanoa komission jäsenelle Šemetalle, että olemme nähneet ja panneet merkille nämä muutokset, että otamme ne huomioon ja että ne ovat hyvä merkki. I think this is a good opportunity to say to Commissioner Šemeta that we have seen and noticed these developments, that we are taking note of them and that they are a good sign. Se oli ensimmäinen merkille pantava myönteinen merkki siitä, että komissio on nyt valmis kuuntelemaan meitä tarkemmin kuin menneisyydessä. Pankaamme tämä merkille. This was a first positive sign, which we cannot ignore, that the Commission is now prepared to listen to us more closely than it has done in the past, and we must therefore note this fact. Merkistä lähdettiin matkaan.
 • muistiinpano
 • noteerata
 • sävel
 • havainto
  On kiintoisa havainto, että nykyisin eläinten hyvinvointia koskevilla tiedotustoimilla on oikeusperusta mutta eläinten terveyttä koskevilla toimilla ei, ja tämä aiotaan ehdotuksessa korjata. It is interesting to note that we currently have a legal base for communication activities in animal welfare but not for animal health, and this is going to be corrected in the proposal. Yksi havainto: parlamentti hyväksyi asian vuosi sitten, ja yhdyn kollegoihini ja pyydän teitä, Enikő Győri, panemaan merkille parlamentissa tästä asiasta vallitsevan vahvan yksimielisyyden. One observation: for one year, Parliament has given its agreement, and I join my fellow Member in asking you, Mrs Győri, to take note of the very strong consensus within Parliament on this matter.
 • huomata
  On erittäin tärkeää huomata tämä seikka. This is a very important point to note. On syytä huomata, että biomonitorointi on erittäin kallista. The cost, it should be noted, is very high. On ilo huomata, että euroalueen jäsenvaltioista kotoisin olevat jäsenet ovat tätä mieltä. I am pleased to note that those who belong to the Euro Zone say so.
 • huomauttaa
  Haluaisin huomauttaa, että emme voi muuttaa Baselin yleissopimusta. It should be noted that we cannot change the Basle Convention. Tästä haluaisin myös erityisesti huomauttaa jäsenvaltioita. I should like the Member States in particular to take good note of that. On syytä myös huomauttaa, että Montenegro on hyväksynyt euron lailliseksi maksuvälineeksi. It should also be noted that Montenegro has adopted the euro as legal tender.
 • huomautus
  Erillinen selventävä huomautus voisi olla hyväksyttävä. A separate note by way of explanation might be acceptable. Sallikaa minun kuitenkin ilmaista varoittava huomautus. But let me sound a note of caution. Vielä viimeinen huomautus. Tämä kriisi on tuottajille katastrofi. On a final note, this crisis is a disaster for the producers.
 • kirjoittaa ylös
 • kommentaari
 • kommentoida
  en kommentoi
 • kommentti
  Tässä kohdin minun on esitettävä varoittava kommentti. It is at this point that I feel the need to sound a cautionary note.
 • kosketin
 • määrittää
  Euroopan on havahduttava ja huomattava tämä tilanne. Sen on yritettävä määrittää strateginen kumppanuus sekä Afrikan että Kiinan kanssa varmistaakseen kestävän kehityksen Afrikan mantereella. Europe must sit up and take note of this situation and it must try to define a strategic partnership with both Africa and China to ensure the sustainable development of the African continent. Sijainti voidaan määrittää eri menetelmin.Paino voidaan määrittää käyttäen jotain punnitusmenetelmää.
 • maine
  hyvä mainehuono maineAlus ja maine ovat lauseen pääjäseniä.
 • merkitä
  Komission jäsen voi merkitä tämän muistiin. The Commissioner can take note of that. Voisitteko merkitä muistiin, että äänestin puolesta? Please will you note that I voted in favour? Voisitteko merkitä tämän muistiin. Perhaps you could note this in a suitable letter.
 • muistilappu
  Onko tämä muistilappu esimerkiksi asiakirja? Is this Post-It note a document, for example?
 • muistutus
  Lisään kalenteriin muistutuksen, ettei unohdu.
 • nimittää
 • nootti
  Hän lähetti asiasta firmalle nootin.
 • nuotittaa
 • osoittaa
  Samalla on kuitenkin tärkeää todeta, että tilanne osoittaa, ettemme ole Euroopassa edistyneet niin paljon kuin meidän olisi pitänyt. However, at the same time, it is important to note that this situation has shown us that we have not made as much progress in Europe as we should have done. Siksi en halua nyt jälleen kerran arvioida myönteisesti niitä monia myönteisiä aloja, joita komission kertomuksessa on edelliseenkin verrattuna, vaan osoittaa sormellani joitain heikkouksia.So I will not evaluate the many positive aspects noted in the Commission's report, in relation also to previous reports, but lay the finger on a few sore points. Olen tietoinen siitä, mistä neuvoston edustaja puhui, eli että Ranska osoittaa osan Afrikan maiden velasta aidsin vastaiseen taisteluun. I have taken note of the words of the Council representative to the effect that France will allocate part of the African countries' debt to the fight against Aids.
 • panna merkille
  Mielestäni tämä on syytä panna merkille. I think that is worthy of note. Tämä on niin harvinaista, että se on syytä panna merkille. That is rare enough to be worthy of note. Tämä päätöslauselma kannattaa panna merkille. It is worth taking note of this resolution.
 • seteli
  Onhan yhden dollarinkin seteli olemassa! After all, there is a 1-dollar note! Meillä on 50 punnan seteli, jonka arvo on noin 80 euroa, mutta se on hyvin harvinainen. We have a GBP 50 note which is worth about EUR 80, but that is very rare. Kreikassa on käytössä 1000 drakman seteli, joka vastaa vain 0,5 senttiä. In Greece, there is the thousand drachma note, which is only worth 0.5 cents.
 • tarkoittaa
  Tässä yhteydessä "tarkoin rajattu" tarkoittaa yhtä minuuttia. Please note that in this instance, ‘concise’ means one minute. Huomautamme, että on monta mielipidettä siitä, mitä "asianmukainen strategia" tässä yhteydessä tarkoittaa. We would note that there are various views of what an ‘appropriate strategy’ is in this context. Kun maltillinen johtaja sanoo näin, unionin on pantava merkille, mitä tämä tarkoittaa, ja toimittava sen mukaisesti. If a moderate leader says what I have just quoted, the Union must take note of what this implies and take action as a consequence.
 • tuntomerkki
  Varkaan tuntomerkit.Pituus, silmien väri, erityiset tuntomerkit.
 • välimerkki
 • valita
  Ne eivät edelleenkään voi vapaasti valita tietyn verokannan mukaisia aloja tai tuotteita. We note that they are still not free to choose the sector or the products subject to a given tax. Panemme tyytyväisinä merkille myös sen, että koska ehdokasta ei todennäköisesti voida valita uudelleen, hänen riippumattomuutensa on taattu. We are pleased to note too that the candidate may not stand for re-election, so her independence is guaranteed. Meidän on myös huomattava, että valitettavasti tuomioistuimen jäseniä ei valita vaaleilla eikä heidän tarvitse tuntea kansalaisten kuumaa hengitystä niskassaan. Also, we must note that, unfortunately, Courts of Justice are not elected and their members do not have to feel the citizens' hot breath on the backs of their necks.
 • velkakirja
 • viesti
  Olen yhä sitä mieltä, että komission olisi otettava tämä viesti huomioon. I still think that this message is one that the Commission should take note of. Haluaisin myös panna merkille, että yhteenkuuluvuuspolitiikalla on hyvin tärkeä viesti kansalaisille. I would also like to note that the cohesion policy carries with it a very important message for the citizens. Lähettäkää minulle lyhyt viesti tai sähköposti kyseisistä seikoista, niin toimitan tiedot komissioon, kuten ehdotitte. Please send a short note or e-mail to me with the relevant facts which I will communicate to the Commission, as you suggest.
 • vire
  Hentoinen iltatuulen vire viivähti kasvoilla vilvoittaen.Vire sai aikaan väreitä veden pintaanVire pysyi vahvan avauskierroksen jälkeen vaisuna.

Sanan note määritelmät

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja