ViihdeHoroskooppiBlogitTV-ohjelmatVaihtoautotReseptitTietovisat

Sanan sopimus käännös suomi-englanti

 • agreement
  us
  Commissioner, an agreement is an agreement. Arvoisa komission jäsen, sopimus on sopimus. This other agreement is the interim agreement. Muu sopimus on väliaikainen sopimus. There is an agreement on paedophilia, agreements on fraud. Meillä on pedofiliaa koskeva sopimus. Meillä on petoksia koskeva sopimus.
 • contract
  uk
  No contract, no agreement, no society can be sustainable without justice. Mikään sopimus tai yhteiskunta ei voi olla kestävä ilman oikeutta. A contract is like a deal; a covenant is like a marriage. Sopimus on vain sovittu asia, ja liitto on kuin avioliitto. It was a failure of the contract we had for computerization. Kyse oli siitä, että tietokoneistamista koskeva sopimus epäonnistui.
 • convention
  us
  Does it involve the Fourth Geneva Convention? Liittyykö neljäs Geneven sopimus tähän? The Dublin Convention was signed in June 1990. Dublinin sopimus allekirjoitettiin kesäkuussa 1990. However, a global convention minimises this risk. Maailmanlaajuinen sopimus kuitenkin pienentää tätä riskiä.
 • deal
  us
  Nice is difficult; the Merkel deal is impossible. Nizzan sopimus on hankala, mutta Merkelin sopimus on mahdoton. But President Hu Jintao has to accept that a deal is a deal. Kiinan presidentin Hu Jintaon on kuitenkin hyväksyttävä, että sopimus on sopimus. We have a deal, and it must be honoured. Meillä on sopimus, ja sitä pitää noudattaa.
 • acceptance
  us
  the acceptance of a gift, office, doctrine, etc
 • accord
  us
  But the accord is not perfect. Mutta sopimus on epätäydellinen. the accord of light and shade in paintingThe Geneva Accord of 1954 ended the French-Indochinese War
 • appointment
  us
  The agreement between Mr Yeltsin and the Duma on the appointment of Mr Primakov has halted the crisis, at least for the moment. Jeltsinin ja duuman aikaansaama sopimus Primakovin nimittämisestä pysäytti kriisin, ainakin väliaikaisesti. The Treaty has now entered into force and this means above all that the future Commission President and the European Parliament have a greater role in the appointment of the Commission. Sopimus on tullut voimaan, ja se johtaa nyt ennen kaikkea siihen, että tulevan komission puheenjohtaja ja Euroopan parlamentti osallistuvat voimakkaammin komission nimittämiseen. His appointment was deemed suitable
 • arrangement
  us
  Subject: Consultation arrangements and Berne Convention Aihe: Kuulemismenettelyt ja Bernin sopimus Only such an arrangement will ensure that our citizens get the service that they really deserve. Vain tällainen sopimus takaa, että kansalaisemme saavat ansaitsemaansa palvelua. However, a Doha deal does not preclude bilateral WTO-plus arrangements. Dohan sopimus ei kuitenkaan sulje pois kahdenvälisiä WTO+-sopimuksia.
 • bargain
  us
  Will you keep your side of that bargain which says this Treaty is dead? Pidättekö kiinni sopimuksen omasta puolestanne, jonka mukaan sopimus on kuollut? to buy a thing at a bargainAt that price, its not just a bargain, its a steal
 • concurrence
 • contractual
  The agreement strengthens the already close ties between the European Union and Serbia, and creates a contractual relationship between the two parties. Sopimus vahvistaa Euroopan unionin ja Serbian jo ennestään tiiviitä yhteyksiä ja luo osapuolten välille sopimussuhteen. So the establishment of appropriate contractual relationship starting with the Interim Agreement is a key step in such a policy of engagement. Näin ollen asianmukaisen sopimussuhteen luominen, jonka ensiaskel on väliaikainen sopimus, on keskeinen askel tällaisen suhteiden lähentämiseen tähtäävän politiikan tiellä. The European Space Agency (ESA) is the prime contractor, and it is to be noted that the contractual agreement between the Commission and the ESA will be a pledge of the programme's success. Euroopan avaruusjärjestö (ESA) on pääasiallinen toimeksisaaja, ja on huomattava, että komission ja ESA:n välinen sopimus on osoitus ohjelman menestyksestä.
 • covenant
  us
  A contract is like a deal; a covenant is like a marriage. Sopimus on vain sovittu asia, ja liitto on kuin avioliitto. A contract is between me and you - separate selves - but a covenant is about us - collective belonging. Sopimus tehdään minun ja sinun - kahden erillisen yksilön - välillä, mutta liitossa on kyse meistä - kollektiivisesta siteestä. The euro is not only a currency; it is a political covenant, demonstrating the EU's ability to be united in diversity. Euro ei ole ainoastaan rahayksikkö, se on poliittinen sopimus, joka osoittaa EU: n kyvyn olla moninaisuudessaan yhtenäinen.
 • kansainvälisessä politiikassa) convention treaty
 • kaupallinen) contract
 • pact
  A European social pact and a social and environmental pact. Eurooppalainen sosiaalinen sopimus sekä sosiaali- ja ympäristösopimus. However, this pact has failed to work so far. Kyseinen sopimus ei ole kuitenkaan toiminut tähän saakka. Therefore, this social pact is very important. Sen takia sosiaalinen sopimus on erittäin tärkeä.
 • puolustussopimus) pact
 • transaction
  us
  Nonetheless, such an agreement cannot put the privacy of the transactions of natural and legal persons at risk. Tällainen sopimus ei kuitenkaan saa vaarantaa luonnollisten ja oikeushenkilöiden transaktioiden yksityisyyttä. Key examples here would be Basel III, deposit protection, the bank levy and the transaction tax, amongst others. Keskeisiä esimerkkejä ovat Basel III -sopimus, talletussuoja, pankeilta perittävä maksu ja varallisuuden siirrosta kannettava vero. Mr President, both these reports before us today recognise the increasing mobility of persons and the rise in contractual and commercial transactions across our Union. Arvoisa puhemies, näissä tänään käsiteltävissä mietinnöissä tunnustetaan ihmisten lisääntyvä liikkuvuus sekä sopimus- ja kaupallisten toimien lisääntyminen kaikkialla unionissa.
 • treaty
  us
  The Treaty, the new Treaty for Europe. Sopimus, uusi sopimus Euroopalle. The basis will be either the Lisbon Treaty or the Nice Treaty. Perustana on joko Lissabonin sopimus tai Nizzan sopimus. Mr President, the Treaty of Nice is still not such a bad Treaty. Arvoisa puhemies, Nizzan sopimus ei ole loppujen lopuksi niin huono sopimus.
 • undertaking
  us
  I am confident: we have an undertaking from the majority of the political groups. Suhtaudun tähän luottavaisesti: onhan meillä sopimus, johon suurin osa poliittisista ryhmistä on sitoutunut.Consequently, I returned yesterday from the World Social Forum in Porto Alegre bearing a specific undertaking I am prepared to defend in this House. Sen tähden saavuin Porto Alegressa pidetystä Maailman sosiaalifoorumista mukanani havainnollinen sopimus, jonka puolesta puhun täällä. As the foundation of the European Union, the Treaty of Rome is history's most successful undertaking in terms of encouraging people to live together. Rooman sopimus on Euroopan unionin perustana historian onnistunein hanke, sillä siinä on kannustettu ihmisiä elämään yhdessä.

Esimerkit

 • Sopimuksessa sitoudutaan noudattamaan sopimuksen ehtoja.
 • Määräaikainen sopimus on voimassa ostohetkellä sovitun ajan.
 • Wärtsilä on allekirjoittanut sopimuksen voimalaitoksen toimittamisesta Pohjois-Meksikoon.
 • Venäjä ja Yhdysvallat ovat ilmoittaneet lopettavansa keskimatkan ohjuksia rajoittavan INF-sopimuksen noudattamisen. (yle.fi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2020 Ilmainen Sanakirja