HoroskooppiTV-ohjelmatTietovisatViihdeBlogitVaihtoautotReseptit

Sanan pass käännös englanti-suomi

 • läpäistäTulevan lainsäädännön pitäisi aina läpäistä testi siitä, että se on helppo ymmärtää ja sen tarkoitus ja vaikutus ovat selviä. Future legislation should always pass the test of being easily understood and transparent in purpose and effect. SWIFT-sopimus on eräänlainen demokratian testi, joka meillä kaikilla on velvollisuus läpäistä kansalaistemme edun vuoksi. The SWIFT agreement is a kind of democratic test that we are all duty-bound to pass for the good of our fellow citizens. Käsittääkseni Latviassa elävien unkarilaisten on lähes mahdotonta läpäistä niin sanottuja kansalaisuuskokeita siitä huolimatta, että he ovat saaneet koulutuksensa kyseisessä maassa. I understand that for Hungarians living in Latvia, it is nearly impossible to pass the so-called citizenship exams, despite the fact that they have been educated there.
 • käydäEmme voi käydä vaihtokauppaa passeista. We cannot have passport swaps. Arvoisa puhemies, näin huonosti ei tarvitse käydä. Matters need not reach this pass. Olisi väärin käydä keskustelua mainitsematta Israelia vastaan tehtyjä itsemurhapommituksia ja terrori-iskuja. It would be wrong to let the debate pass without mentioning suicide bombings and terrorist attacks against Israel.
 • ohittaaTodellisuutta ei enää voida ohittaa. Reality is no mere passing detail. Viime viikkojen tapahtumia ei voida ohittaa hiljaisuudella. What has happened in the last few weeks cannot be passed over in silence. Jos juna ohittaa punaisen pysähtymismerkin, jarrutus käynnistyy myös automaattisesti. If a train passes a red stop signal, the brakes are also automatically applied.
 • päästä läpi
 • solaOlemme lisäksi keskustelleet neuvostossa siitä, olisiko Hörbranzin sola Lindausta Sankt Margaretheniin jätettävä soveltamisalan ulkopuolelle. Furthermore, in the Council we have debated whether or not to exclude the Hörbranz Pass, the Lindau-St. Tie kulkee vuorten välisessä solassa.Rakennusten välinen sola on varattu palokujalle.
 • kulkulupaSen vuoksi teidän olisi mielestäni huomautettava viranomaisille vielä kerran siitä, että tämä kulkulupa on voimassa EU:ssa. That is why I think you should remind the authorities once again that this pass is valid within the EU.
 • mennä läpiSuostuttuamme äänestämään tyhjää sen sijaan että olisimme äänestäneet mietintöä vastaan, sosialistiryhmä antoi vastavuoroisesti tämän tarkistuksen mennä läpi. In return for our agreement to abstain at the end rather than voting against, the Socialists agreed to let this amendment pass.
 • reittiJos emme estä tämän hengenvaarallisen lastin lähtöä matkaan, sen reitti kulkee hyvin läheltä Irlannin kaakkoisrannikkoa ja minun vaalipiiriäni Leinsteriä. Indeed, unless we prevent this deadly cargo from setting out on its journey, it will pass within a very short distance of the south-east coast of Ireland and my constituency of Leinster, Ireland.
 • siirtyäMiten voimme siirtyä sanoista tekoihin? How can we pass from words to deeds? Haluaisin nyt siirtyä käsittelemään sisäisiä markkinamekanismeja. Let me now pass to the internal-market mechanisms. siirry sivustolle
 • syöttääVauvaa ei ole vielä tänään syötetty.Syötin salasanani, mutta tietokone ei hyväksynyt sitä.Jalkapallossa puolustaja tavallisesti syöttää pallon hyökkääjälle.
 • ylittääSillä tuhansien laittomien maahanmuuttajien ei ole mahdollista ylittää rajaa huomaamatta. Hordes of illegal immigrants can hardly pass by unnoticed. Ylitin tien.Lentokone ylitti pellon.
 • antaaVoin antaa sitä koskevan kirjeenvaihdon hänen käyttöönsä. I am prepared to pass the correspondence on to him. Voimmehan antaa tämän päätöslauselman, mutta miten se vaikuttaa? We may pass this motion but what effect will it have? En usko, että me voimme tai että meidän pitäisi antaa lainsäädäntöä tällaisin perustein. I do not think we can or should pass laws on that kind of basis.
 • asiaintilaTosiasia on asiaintila, joka vallitsee.Tällöin lause väittää todellisuudesta jotakin, se väittää, että sen kuvaama asiaintila vallitsee.
 • hyväksyttääPutkityöt pitää hyväksyttää taloyhtiöllä, koska esimerkiksi valitsemasi uusi hana voi olla soveltumaton talon järjestelmään.
 • jatkuaTällainen tietokatkos ei voi enää jatkua, ja presidentti Idriss Débyn on välitettävä kaikki hallussaan olevat tiedot eteenpäin. This lack of information cannot be allowed to continue and President Idriss Deby must pass on the information that he has. Ohjelma jatkuu mainosten jälkeen.Aarnimetsä jatkuu horisonttiin asti.
 • jättää väliin
 • kadotaKaulaliinani on kadonnut.Hän katosi väkijoukkoon.
 • kulkeaJos mitään ei tapahdu, niin sitten ainakaan olympialiekin ei pitäisi kulkea Tiibetin läpi. If nothing happens, then at the very least the Olympic flame should not pass through Tibetan territory. Teitä, joilla autot voisivat kulkea, suljetaan keinotekoisesti liikennemerkeillä tai sijoittamalla kukkaistutuksia. Roads where automobiles could pass are artificially closed with traffic signs or by the placement of flower planters. He eivät saa matkustaa toisiin jäsenvaltioihin eivätkä kulkea toisten jäsenvaltioiden läpi palatessaan alkuperämaahansa. They may not travel to other Member States nor pass through other Member States on their return to their country of origin.
 • kuluaKuinka paljon enemmän aikaa täytyy vielä kulua? How much more time will have to pass? Se on antanut tämän määräajan kulua umpeen. That deadline has been allowed to pass. Hän antoi viiden erittäin kriittisen vuoden kulua ohitse. He allowed five extremely crucial years to pass by.
 • kuollaUkki kuoli sydänkohtaukseen 82-vuotiaana.Perussairauteen, kuten poskiontelotulehdukseen, josta nuori ihminen selviää pelkällä sairastamisella, voi yli 85-vuotias kuolla.
 • liikkua
 • liikuttaaKursoria voi liikuttaa näytöllä tietokoneen hiirtä liikuttamalla.Loppukohtaus liikutti minua.
 • lippuSillä on oma parlamentti, oma valuutta, oma presidentti, oma ulkoministeri, omat ulkorajat, oma lippu, hymni, passi ja ajokortti. It has its own Parliament, its own currency, its own president, its own foreign minister, its own external borders, its own flag, anthem, passport and driving licence.
 • lykätäEihän ole mahdollista toistuvasti lykätä välttämättömiä uudistuksia ja siten siirtää kustannuksia tuleville sukupolville? Surely it cannot be acceptable for necessary reforms to be repeatedly postponed, thus passing burdens on to future generations? Lykkäsin lääkäriin menoa liian paljon. Olin lopulta tosi kipeä.Hän lykkäsi kirjeen kolmessa minuutissa
 • mennäJos tämä tarkistus hyväksytään, sen pitäisi väistämättä mennä sovitteluun. If passed, it would necessarily have to go to conciliation. Jäsen Fatuzzo, olisi ollut sääli antaa tilaisuuden mennä ohi. Mr Fatuzzo, it would have been a pity to let the opportunity pass. Pahoittelemme, ettei hyväksytyssä päätöslauselmassa mennä tarpeeksi pitkälle Haitin ja sen kansan puolustamisessa. We regret that the resolution passed does not go far enough in defending Haiti and its people.
 • muuttuaAjan myötä heimopäälliköiden asemasta tulee kuitenkin entistäkin tukalampi, ja tästä johtuva ärtyneisyys voi milloin tahansa muuttua vihaksi, josta seuraa välittömästi vapautussota. But as time passes, their presence is becoming more and more embarrassing, and at any time irritation may turn to hate, with a war of liberation just around the corner.
 • ojentaaVoisitko ojentaa sakset?Ei ole mukavaa ojentaa ilkikurisia lapsia.Tapahtuneen johdosta komppanian päällikkö oli velvollinen ojentamaan syyllisiä.
 • passataSinua saa sitten aina passata!Meikäläinen passaa tämän viikon kierroksen.Kyllä se passaa.
 • passiJos henkilöllä on passi, hän voi käyttää sitä. If one holds a passport, one can use it. Periaate on "yksi henkilö - yksi passi" -vaatimus. The principle is that of 'one person-one passport'. – sininen EU-passi, ja paljon muuta. – a blue EU passport, and much more.
 • pistääPistin itseäni neulalla.Teurastaja pistää tainnutetun eläimen.Ampiainen pisti minua.
 • pistoAmpiaisen, mehiläisen tai kimalaisen pisto voi kuitenkin aiheuttaa allergisoituneelle ihmiselle anafylaktisen reaktion.pisto sydämessäOpe piti pistot.
 • poistuaPoistua kotoaan, bussista, junasta, maastaMinun on nyt valitettavasti poistuttava.Olkaa hyvä ja poistukaa!
 • pyyhkäisy
 • säätääEmme voi säätää lakeja siltä perustalta, että "katsotaan mitä tapahtuu". We cannot pass laws on the basis of 'Let's see what happens'. En kannata lainkaan sitä, että EU säätää lakeja jäsenvaltioiden puolesta. I am not in favour of the EU passing laws on behalf of Member States at all. Digitaalinen vallankumous huomioon ottaen toivon, että voimme säätää ajoissa asianmukaista lainsäädäntöä. I hope that, in the light of the digital revolution, we can pass proper legislation in due time.
 • sietääKauanko toisinajattelijoiden pitää vielä sietää vainoa vakaumuksensa ja perimmäisten ihmisoikeuksien, vapauden ja oikeuden puolustamisen takia? I take note of the points raised and will pass them on so that we can digest them seriously. En voi sietää häntä.Mahani ei siedä tuota lääkettä.
 • syöttöLasta tulee imettää tai ruokkia pullosta rauhallisesti mahdollisimman pystyasennossa ja röyhtäyttää usein syötön välissä ja jälkeen. (terveyskirjasto.fiSorvin syöttö ilmoitetaan millimetreinä kierrosta kohti.Sahan ja jyrsimen syöttö ilmoitetaan millimetreinä hammasta kohti.
 • tapahtuaOn vielä ällistyttävämpää, että neuvosto antoi sen tapahtua, sanoisinko ohimennen. And let me say in passing, it is even more astonishing that the Council allowed it to. Suomessa voi tapahtua mitä vaan koska vaan.Jos se voi tapahtua, niin se myös tapahtuu.
 • tila
 • vaihtua(liikenne)valo vaihtuiProjektin vetäjä vaihtui kesken kaiken.
 • yritysYritys kehottaa EU: a luovuttamaan raportin. The company is urging the EU to pass on the report. Niitä käytetään yleensä vain lyhyillä matkoilla, ja usein niitä käytetään usean vuoden ajan ennen kuin yritys siirtyy uudelle omistajalle. They generally only travel short distances and are often driven for many years until the company is passed on to the next owner. Sen jälkeen on kyseinen yritys, Volvo, tänään Ruotsin tiedotusvälineissä ilmoittanut, että raportin saa kernaasti luovuttaa Ruotsin hallitukselle. The company involved, Volvo, has since said in the Swedish press that they would like the report to be passed to the Swedish Government.

Sanan pass määritelmät

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2023 Ilmainen Sanakirja