ViihdeTietovisatBlogitTV-ohjelmatHoroskooppiVaihtoautotReseptit

Sanan selvä käännös suomi-englanti

 • clear
  us
  It was very clear, colleagues. Hyvät kollegat, asia oli varsin selvä. One thing was absolutely clear. Yksi asia oli ehdottomasti selvä. One thing is clear to all of us. Yksi asia on selvä meille kaikille.
 • distinct
  us
  There is a very distinct difference. Niiden välillä on hyvin selvä ero. A clear distinction is drawn between discovery and invention. Siinä on tehty selvä ero löydön ja keksinnön välillä. In addition, there is a clear distinction between return and asylum. Lisäksi palauttamisen ja turvapaikan välillä on selvä ero.
 • outrightThis outright vote will do us Romanians, in particular, a big favour. Tämä selvä äänestystulos tarjoaa erityisesti meille romanialaisille suuren palveluksen. I refute those allegations outright.I have just responded outright to that question.
 • all rightAll right, that is clear, but we have to finish our list. Hyvä on, asia on selvä, mutta meidän on ensin käytävä esityslista loppuun. The car is all right. It gets me there, anywayI had a headache earlier, but now Im all right
 • apparent
  us
  The human rights problem is most apparent in the Khodorkovsky case. Ihmisoikeusongelma on hyvin selvä Hodorovskin tapauksessa. But what concerns us, certainly me, is an apparent softening of the Council's attitude towards Nigeria and Nigerian sanctions. Meitä kuitenkin huolestuttaa, ainakin minua huolestuttaa, neuvoston mielipiteiden selvä pehmeneminen Nigerian ja Nigerian vastaisten sanktioiden osalta. The fact that we cannot slow down the work towards setting up SIS II - the new generation of the SIS system - is apparent to everyone. Se, ettei SIS II:een - SIS-järjestelmän uuteen sukupolveen - siirtymistä saa hidastaa, on kaikille itsestään selvä asia.
 • blatant
  us
  Otherwise, there will be a blatant clash of citizens' interests. Muuten muodostuu selvä ristiriita kansalaisten etuihin nähden. The blatant disregard for free elections is a clear indication that the new government has little or no interest in providing a true democracy for the people of Burma. Vapaiden vaalien räikeä laiminlyönti on selvä osoitus siitä, että uusi hallitus on vain vähän tai ei lainkaan kiinnostunut tarjoamaan todellisen demokratian Burman kansalaisille. What is being promised is ongoing support for the process of liberalisation and privatisation in many sectors, demonstrating blatant prejudice against the public sector. Neuvosto sitä vastoin lupaa tukevansa useiden alojen vapauttamis- ja yksityistämisprosesseja jatkossakin. Tämä on selvä osoitus siitä, kuinka ennakkoluuloisesti julkiseen sektoriin suhtaudutaan.
 • clear cutFor the Council, it was not at all so clear cut. Neuvostolle asia ei ollut ollenkaan niin selvä. This debate is not clear cut; it encourages us to develop our thinking with regard to corporate governance and to reconcile the two debates. Keskustelu ei ole selvä; se kannustaa meitä kehittämään yritysten yhteiskuntavastuuta koskevaa ajatteluamme ja sovittamaan yhteen kaksi keskustelua. It looks like a simple enough problem, but the answer might not be as clear cut as you suppose.
 • evident
  us
  The primary cost is self-evident. Ensisijainen seuraus on itsestään selvä. My second comment is also self-evident, but it bears repeating. Myös toinen kommenttini on itsestään selvä, mutta sen voi silti toistaa. The second point about regional development is also self-evident. Toinen myös itsestään selvä näkökohta liittyy aluekehitykseen.
 • finished
  us
  He gave a very finished, but uninspired performanceI wont be finished until just before lunchThe program was finally finished after three hours
 • free
  uk
  us
  Our goal is clear: we want visa-free travel to Canada for all EU citizens as soon as possible. Tavoitteemme on selvä: haluamme kaikkien EU:n kansalaisten voivan matkustaa Kanadaan ilman viisumia niin pian kuin mahdollista. Simply globalising the free market and thinking that the matter is thus resolved does not help. Tässä ei auta se, että pelkästään globalisoimme vapaat markkinat ja uskomme, että asia on sillä selvä.For the Group of the Greens/European Free Alliance, there is an obvious answer to this question. Vihreän ryhmän mielestä tähän kysymykseen on itsestään selvä vastaus.
 • lucid
 • OKOK, but even that would require a meeting of the committee responsible. Selvä, mutta sekin edellyttäisi asiasta vastaavan valiokunnan kokoontumista. It is not enough to say OK we now have a fine system, but nobody invests. Ei riitä, että sanotaan, selvä, nyt meillä on hieno järjestelmä, mutta silti kukaan ei investoi. Fine, you may say, OK, that's just another way of passing on the costs, their charges are higher as a result. Selvä, mietitte itseksenne, se on vain yksi tapa kaunistella hintoja, yritykset ottavat sitten korkeampia puhelumaksuja.
 • palpable
  us
 • plain
  us
  That, in plain English, is surely an agreement. Selkokielellä kyseessä on selvä sopimus. The important - and I think the instructive - outcome of the case is plain. Tämän tapauksen merkittävä - ja mielestäni valaiseva - opetus on selvä. The facts, though, are very plain: it is difficult to build a new, serviceable edifice without giving it a defensive structure. Tilanne on siis erittäin selvä: on vaikeaa luoda uusi rakennelma, jolla olisi rooli, luomatta myös puolustusrakenteita.
 • Roger
  us
  Mr President, in case you were not aware, the Jolly Roger has a precise meaning in terms of international law. Arvoisa puhemies, siltä varalta, että ette tiedä sitä, merirosvolipulla on selvä merkitys kansainvälisessä oikeudessa.
 • roger
  us
  Mr President, in case you were not aware, the Jolly Roger has a precise meaning in terms of international law. Arvoisa puhemies, siltä varalta, että ette tiedä sitä, merirosvolipulla on selvä merkitys kansainvälisessä oikeudessa.
 • sober
  us
  Now it has become a sober reality which we are facing. Nyt se on oikeastaan jo selvä tosiasia. It took him hours to sober up.
 • solvedThat is clear and, before any other solutions are implemented, this element of certain regressive features must be solved. We cannot do it before we have reasonable consensus to go forward. Se on selvä asia, ja tämä tiettyjen piirteiden regressiivisyys on korjattava ennen kuin mitään ratkaisua voidaan panna täytäntöön.
 • unambiguousMy answer is clear and unambiguous. Vastaukseni on selvä ja yksiselitteinen. Our position is therefore unambiguous. Kantamme on näin ollen täysin selvä. The position of we Europeans must be clear, unambiguous and extremely robust. Meidän eurooppalaisten kannan on oltava selvä, yksiselitteinen ja erittäin päättäväinen.
 • visible
  us
  The issue of eggs in shell is quite visible and clear. Kuorellisten munien kysymys on varsin ilmeinen ja selvä. Nevertheless, the goal, namely the European Union, should be clearly visible. Tavoitteen, eli Euroopan unionin jäsenyyden, olisi kuitenkin oltava selvä ja näkyvä. A significant factor in this is the visible and invisible corruption that is particularly problematic in a number of countries and which is undermining our democracy. Yksi tärkeä asia on näkyvä ja näkymätön korruptio, joka on selvä ongelma monissa maissa ja joka kaivaa maata myös meidän demokratiamme alta.

Sanan selvä määritelmät

Esimerkit

 • Tuohan on selvä hömötiainen.
 • Nuo ovat selvät suden jäljet.
 • Sain selvät ohjeet.
 • Siinä on selvä ero.
 • Onko asia nyt selvä?
 • Selvä! Tehdään niin.

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja